Къщичка от клони

По време на нашите експедиции-пагадиции в дебрите на княжевската гора се натъкнахме на широка полянка със старо дърво-хралупа, превърнало се в дом на мравки и сухи листа. В него веднага се скриха две от децата и гледайки нагоре към облаците през кухото му стъбло пуснаха въображението си в действие. Така много бързо Дървото от ракета се превърна в метеорологична станция без да се налагат структурни изменения.

Вдъхновени от дървото, решихме да останем по-дълго на полянката. Скоро вниманието ни привлече огромното количество здрави клони по земята и едно тънко широколистно дръвче в центъра.

Хайде да си направим къщичка от клони! – си казахме дружно и децата започнаха да събират дългите пръчки, надпреварвайки се кой ще донесе по-голяма.

За един ден издигнахме основите на къщичката, а след още 3 тя вече беше здраво стъпила на земята, а покривът й от сухи иглолистни клонки се виждаше от далече.

Един от татковците направи специално за нея табелка-пазителка, а за децата беше въпрос на чест кой ще я носи през гората до поляната и дори малко се поскараха.

Най-накрая във вече готовата къщичка застана за снимка бъдещият модел Лили, а след това към нея се присъедини и чаровният център на внимание Ясен.

Вече ни дойдоха на гости малката Весела и баба й, тръгнали на разходка в гората, сякаш, за да ни поздравят за добре свършената работа.

Доволни, ние всеки ден закусваме и играем в къщичката.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *